Vlekken Verwijderen Kleding

Vlekken Verwijderen Kleding

Wil jij weten hoe je vlekken uit kleding moet verwijderen? Wij helpen je!

Zit er een vlek op  je kleding? Dat is erg vervelend! Maar hoe verwijder je een vlek uit je kleding? Hardnekkige vlekken uit kleding verwijderen is makkelijker gezegd dan gedaan. Wij geven je wat trucjes zodat jij je favoriete kledingstukken kan redden. Of het nu make-up vlek of bloedvlek is … Wij helpen je deze vlekken te verwijderen zodat jouw kleding weer zo goed als nieuw is!

 

 

Vetvlekken

 

Hoe kun je vetvlekken uit je kleding verwijderen? Het kan wel een gebeuren dat je tijdens het koken en vetvlek in je kleding oploopt. Gelukkig zijn deze vlekken best makkelijk te verwijderen uit je kleding. Vet dringt snel door in de vezels, je moet dus zo snel mogelijk  proberen de vlek te verwijderen uit je kleding. Leg eerst een doen onder het kledingstuk. Vervolgens gebruik je terpentine om de vlek mee schoon te maken. Hierna spoel je het kledingstuk uit met warm water en een wasmiddel.

 

Make-up vlekken

 

Hoe verwijder je make-up vlekken? Laten we is kijken naar de verschillende soorten make-up vlekken en hoe je ze kunt verwijderen. Er is niks zo vervelend als een foundation vlek op je kleding. Helaas is foundation een van de meest hardnekkige vlekken die je in de kleding kan hebben.

 

 

  • Foundation

De eerste methode om een foundation vlek te verwijderen is met azijn en water. Je mengt dit door elkaar en dept het met een doekje op de vlek. Hierna kan je het kledingstuk gewoon in de was doen en zal de vlek verwijderd zijn.

Met methode twee gebruik je scheerschuim. Je spuit wat scheerschuim op de vlek en daarna pak je een lepel en draai je ermee in het rond over de vlek. Spoel dit goed uit met water! Is de vlek er nog steeds niet uit? Probeer het dan opnieuw alleen voeg wat alcohol toe aan het scheerschuim.

 

  • Lippenstift 


Bij lipstick moet je geen water gebruiken. De vlek zal dan alleen maar groter worden en de lippenstift zal alleen maar meer in de kleding trekken. Om de vlek uit de kleding te verwijderen moet je wat pure alcohol op een watje doen en dit op de vlek deppen.

 

  • Oog make-up

Vaak bevat oogmake-up heel veel vet. Je kunt het best wachten tot de vlek opgedroogd is. Hierna kun je met afwasmiddel of shampoo gaan deppen tot dat de vlek uit je kleding verwijderd is. Als de vlek dan nog niet volledig verwijderd is uit je kleding kun je nog even deppen met make-upremover. LET OP! Dit moet wel remover zijn op waterbasis.

 

Bloedvlekken

Iedereen heeft het wel eens gehad; een bloedvlek in je kleding. Maar hoe verwijder je die vlekken? Hier een paar tips om de vlekken uit je kleding te verwijderen.

 

 

  • Koud water


Probeer de bloedvlek uit te spoelen met koud water en doe het kledingstuk hierna in de was. Het is belangrijk om geen warm of lauw water te gebruiken! Hierdoor verwijder je  de vlekken juist moeilijker uit je kleding.

 

  • Soda

 

Met koud water en soda kan je de vlek ook verwijderen uit je kleding. Eerst spoel je de vlek uit met koud water. Vul daarna een emmer met koud water en voeg hier wat soda aan toe. Hier doe je het kledingstuk in. Zorg ervoor dat het kledingstuk helemaal onder water ligt zodat de vlek goed kan weken. Als je dit gedaan hebt stop je het kledingstuk gewoon in de was.


Deo vlekken


Het is natuurlijk super zonde als je kleding verpest wordt door een deo vlek. Hier een paar methodes om de vlekken uit je kleding te verwijderen.

 

  • Azijn

Azijn is een super effectief en makkelijk middel om de vlek uit je kleding te verwijderen. Iedereen heeft het wel in huis. Maar hoe gaat het te werk? Pak een emmer en doe hier wat koud water en azijn in. Je laat je kleding hier een paar uur in weken. Als de paar uur verstreken is was je je kleding zoals gebruikelijk.

 

  • Citroen en zout.


Grote kans dat je dit ook wel in huis hebt. Wat ga je doen? Meen wat citroensap (het maakt niet uit of dit vers is of dat het uit een flesje komt) en breng dit over de vlek aan. Als de stof dan helemaal doorweekt is wrijf je wat zout over de vlek. Laat de plek helemaal drogen. Als je dit allemaal hebt was je de kleding zoals normaal.

 

Zweetvlekken

Hoe verwijder je zweetvlekken uit je kleding? Niks is zo vervelend als zweetvlekken in je favoriete blousje of jurkje. Hier een paar tips om je vlek uit je kleding te verwijderen.

 

  • Baking soda


Meng baking soda met koud water met elkaar, hier ontstaat een pasta. Je wrijft de pasta over de vlek en laat het een paar uur intrekken. Hierna breng je wat wasmiddel aan over de vlek en wrijf je het goed in. Stop de kleding nu in de wasmachine en je zult zien dat de vlek is verdwenen als sneeuw voor de zon.

 

  • Citroen


Meng wat citroensap met water. Wrijf dit over de vlek en laat het even intrekken. Hierna kan je je kleding gewoon wassen en de vlek is uit je kleding verwijderd.

 

Shop de mooiste kleding voor een betaalbare prijs op onze webshop!